Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co jsme to za lidi?

Věřím, že jsou mezi námi lidé, kteří se snaží myslet a uvědomují si, že bez vytvoření podmínek pro zlepšování života a znemožnění činnosti politickým a hospodářským dobrodruhům to NEPŮJDE !!! Usilujme o okamžitou změnu špatných zákonů a o vládu lidu této země! Přejme si, aby nám Pán Bůh zachoval zdravý rozum při všech našich rozhodnutích!

      Morálně-politicko-ekonomická krize, kterou prožíváme nemá zcela jistě stejný dopad na všechny a tudíž každý jinak k ní přistupuje.

      Je však tady!

      Důsledky pociťujeme všichni, protože stojíme před nefungující společnosti, umožňující nekvalitní práci, nedostatečnou nebo žádnou ochranu před podvodníky, zloději, lichváři, exekutory, právníky a všemi, kteří, jak je patrno, nejsou lidé na svých místech a s odbornosti, kterou reprezentují, je zpravidla spojuje především a nebo pouze, touha po penězích v reprezentativních částkách a získání společenské pozice.

      Stále viditelnější jsou zájmy politické a hospodářské, které se vyznačují vytvářením prostředí pro pohádkové zisky vyvolených skupin, čím dál tím více připomínající mafii. Odborníci v daných oborech, nejsou žádoucí, protože za prioritu ve všech činnostech se považují v Česku peníze a prosazování odborných zájmů ve směru např. kvality a stavovské cti, bylo by pro chamtivce velkou překážkou.

      Nějaký statistik prohlásil, že je u nás polovina občanů mírně mentálně zaostalá!

      Jakkoliv tomuto tvrzení nechceme uvěřit, přesto dění okolo nás nám napovídá, že tento stav může být ještě horší. Nakonec, určitě by si tolik lidí ve funkcích netrouflo takového útlaku a nelidského jednání, jakého jsme svědky! (V normálních podmínkách by museli očekávat reakci obyvatel!)

      Mají nás zkrátka za blbce!

      Zamýšlíme se nad základními příčinami dnešního stavu – víra ve společenské soužití, sama sebe, ve svoji duši a schopnosti změnit svůj život k lepšímu. K tomu potřebujeme odhodlání lidí něco změnit, nikoliv jen pasivně diskutovat. Pronášené názory musí být ve směru zlepšování našeho žití a ne pro oblbování zbytku národa za nejrůznějším účelem.

      Nejsme stejní a proto také není každý z nás schopen si ihned uvědomit rozporuplnost toho, co je nám věrohodně předkládáno jako pravda. Přesto snaha po pochopení je ve schopnostech člověka, pokud ovšem není úplný idiot.

      Největší překážkou jsou vlastnosti, oslabující osobnost člověka. Z nich na prvních místech se drží lež ve všech modifikacích a lenost. Mnozí z nás nejsou jen líní něco dělat manuálně, ale jsou také líní myslet. Ti, kteří lenost mají od přírody, jako trvalou charakteristiku, imponují především těm, jenž si uvědomují svoji nedokonalost a je pro ně přijatelnější, aby si ostatní o nich mysleli, že jsou líní, než, aby si uvědomili, že jsou blbí.

      Nutno podotknout, že člověk s takovýmto smýšlením, pokud svým vzezřením připomíná inteligenta, nebo je zároveň usměvavý sympaťák, zpravidla to dotahuje v dnešní době až na ty nejvyšší volitelné funkce. Pro náklonnost mnohých lidí totiž stačí dojem, který kandidát vzbuzuje a všechno ostatní pro rozhodnutí mu přinesou média. Zejména televize, která je v mnohých rodinách, jejich členem a v podstatě rodinným rádcem.

      Povrchnost vnímání, kterou všichni v různé míře a na různých místech uplatňujeme, je další vlastnosti, která nás přivádí nakonec až k úpadku, a rovněž je velice zneužívána některými lidmi, často jen k zakrytí jejich vlastní nedokonalosti. Nicméně všichni si uvědomujeme, že nepřiznání pravdy, alespoň sami sobě a setrvávání v omylu, vede k nenapravitelným společenským škodám a krizi, kterou také v současné době prožíváme, jako důsledek skrytých lidských neschopností a slepého přejímání přesvědčení ze zdrojů, které pokládáme za důvěryhodné.

      Mnozí podléhají většinovému působení z nejrůznějších důvodů. Největší vinu nese za to starý režim, kdy na první místo ve společností ve všem upřednostňoval názor kolektivu za každou cenu. Lidé se naučili skrývat svoji neschopnost za kolektiv a přenášet tak odpovědnost tam, kde nebyla postižitelná. Tato základní myšlenka pro mnohé, našla svoje zdokonalení do dnešních dnů v rafinovanosti prosazování jejich prospěchu, zejména finančního, za současného zbavení se náročné práce a odpovědnosti.

      Do takové pospolitosti funkcionářů se nějak nehodí ambiciozní čestný poctivec, s odhodláním udělat v životě něco dobrého pro společnost. Naopak, mezi takovýmito pokleslými charaktery je takový člověk označován za hlupáka a nebezpečný element společnosti. (A zejména mírně mentálně zaostalí, takové trendy jsou schopni podporovat, pokud jím např. média nebudou účinně osvětlovat pravdivý stav věci!)

      Právě proto, více či méně si uvědomujeme, že všechno dění okolo nás je něčím podmíněno a všechny události vytvářejí rovněž podmínky pro další možné jevy a vznik skutečností, které nám můžou život zlepšit nebo naopak pořádně znepříjemnit.

      Poznávání těchto podmínek je pro nás tudíž životně důležité!

      K naší škodě, bohužel, některé zatím neznáme nebo jim nepřikládáme potřebnou pozornost. Navíc tyto podmínky jsou často také mimo naše smyslové vnímání a nemusí patřit zatím do našeho spektra vědění.

      Uvědomění si toho, co může s jakou pravděpodobností nastát, jaká pozice může vzniknout, nám dává možnost předvídat budoucnost a vylučuje v normálních podmínkách z rozhodování neschopné jedince. V případě, že přesto se tito drží u moci, nezbývá, než čekat na nejhorší.

      Marné je volání po poučení z chyb minulosti a nápravě současných „kopanců“.

      Chybující tady nejsou občané, ale ti, kteří se vecpali do čela společnosti a není síly, která by je z funkcí vyhodila pro neschopnost a škodlivost lidu!

      Přál bych si, aby v naší společnosti tvořili většinu takoví lidé, kteří mají v dostatečné míře přesvědčení o nutnosti odborného růstu ve všech oborech a chtění, namáhat svůj mozek přinejmenším tak, aby rozlišili neschopnost těch, kteří s námi doslova „orají a vláčejí“! S tím souvisí také chuť něco měnit. Pokud to nezačnou média, politická hnutí, pak je jen otázkou času, kdy nastanou změny spontánně.

      Určitě nikdo nevěří, že nějaký stav se dá zakonzervovat na stejné úrovni, nebo, že umíráním starých poučených a oblbováním mladých neznalých, vznikne obnovující se koloběh a lidé, kteří z toho profitují budou mít vystaráno.

      Naopak, vývoj okolo nás nám naznačuje, že nejen k lepšímu, ale také k horšímu, tj. úpadku, se vše vyvíjí a tudíž, co se zhoršuje, bude jistě ještě horší. Zákonitě se vytváří, stále více a více podmínek (i těch, které neznáme) pro zvýšení pravděpodobnosti, v našem případě, vzniku toho nejhoršího!!! Mnozí z nás dokážou tyto události předvídat! V budoucnosti s lepším žitím u nás, musí do čela společnosti stanout lidé nejen čestní a státnicky rozvážní, ale především se schopnostmi předvídat, co jejich rozhodnutí přinesou!!!

      - V žádném případě nevěřte na náhodu! Vždy jsou nějaké příčiny dění, které prožíváme. Je jen skutečnost, že je neznáme nebo nevěnujeme všemu podstatnému náležitou pozornost.

      - Také nevěřte, že víte dopředu, co se stane na základě domněnek a získané předpojatosti.

      - Vyplatí se poznávat pravdu a odmítnout bláboly o její relativitě, které většinou mají jediný účel: „Zpochybnit pravdu, která je někomu nepříjemná!“

      - Žádný člověk neuzná veřejně svoji neschopnost a bude se obhajovat do „roztrhání těla“!

      Nedejme proto na řeči a POJĎME KONEČNĚ NĚCO DĚLAT !!!

      Čas pracuje proti nám a ani u mladých lidí tomu není jinak! Při nic nedělání, starým se zakrátko život naplní a zemřou, ale mladí v tom vzniklém a zhoršujícím se bordelu budou muset žít mnohem déle, než je potká vysvobození smrti. Myslet si, že mně se to netýká, já se z toho nějak dostanu, není jen velká naivita, ale také důkaz o mentální zaostalosti!

 

Autor: Milan Slatinský | pondělí 11.11.2013 16:10 | karma článku: 17,79 | přečteno: 856x
  • Další články autora

Milan Slatinský

Člověk je když ..., omyl není vyloučen

Naším nezaměnitelným cílem je nepochybnost při poznání pravdy. Nelze se k tomu vzdělávat, ale musí se poznávat vlastními zážitky a myšlením, což předpokládá, vyrovnat se s omyly, klamy a překonávat bariéry lží, které jsou v cestě.

25.9.2019 v 15:15 | Karma: 6,32 | Přečteno: 216x | Diskuse| Společnost

Milan Slatinský

Má u nás naději návrat vlády lidu?

Neuvěřitelné je u nás posilování nesoudných, méně dokonalých a mravně pokřivených lidí, kterým představitelé moci umožňují seberealizaci, zatímco lidé s ambicemi být prospěšní společnosti, jsou potlačování a existenčně stresování.

17.9.2019 v 13:21 | Karma: 13,14 | Přečteno: 778x | Diskuse| Politika

Milan Slatinský

Český chamtivec u moci si může dělat u nás, co se mu zlíbí.

Kde otrlí chamtivci vládnou, šíří se za nimi příšerný smrad. Zápach zkažených antisociálů, jejichž hlavou bývá často psychopat.

23.5.2018 v 15:33 | Karma: 18,84 | Přečteno: 835x | Diskuse| Společnost

Milan Slatinský

Kroky k poznávání pravdy (I. - tvorba podmínek pro vládu lidu)

Spravedlnost a pravda nikdy nebyla výsledkem činnosti českých právníků, ekonomů, parlamentu, vlády či herců, ale především filosofickou pravdu nacházel vždy velký počet lidí ve společnosti v masovém měřítku.

7.9.2017 v 16:31 | Karma: 8,73 | Přečteno: 188x | Diskuse| Společnost

Milan Slatinský

Návrh zahrady a projektová dokumentace dle výběru na dálku

Zimní období je vhodné pro plánování nejen staveb rodinných domů, ale také zahrad. Tímto článkem bych chtěl inspirovat všechny zájemce k těm správným krokům k vytvoření pohodové zahrady, jako součásti bydlení a svého charakteru.

15.1.2017 v 13:50 | Karma: 6,88 | Přečteno: 245x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Ministr Rakušan vystoupí na tiskové konferenci. Promluví o aktuální situaci

29. dubna 2024  12:20

Přímý přenos Ministr vnitra Vít Rakušan promluví na pondělní tiskové konferenci o aktuálních tématech. Vyjádřit...

Za výbuchy ve Vrběticích stojí Rusko. NCOZ kvůli nespolupráci kauzu odložila

29. dubna 2024  11:12,  aktualizováno  12:08

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) odložili případ výbuchů skladů...

Většina práv jako u manželů a přiosvojení dětí. Pavel podepsal zákon o svazcích LGBT+

29. dubna 2024  12:07

Stejnopohlavní páry budou moci od příštího roku uzavírat partnerství s většinou práv, jaká mají v...

Do zahradního jezírka u Berouna spadlo batole, vrtulník ho převezl do Prahy

29. dubna 2024

V Hlásné Třebani na Berounsku spadlo v neděli rok a půl staré dítě do jezírka u rodinného domu. Na...

  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 847x
Ne vlastní vinou, ocitl jsem se v důchodě. V životě jsem se naplno věnoval zahradní architektuře, ekonomice, finančnictví, šachům a hledání podstaty našeho myšlení a inteligence, vytvářející stupně lidskosti a chápání, zejména krásy a lidského cítění.

V současnosti se zabývám projektováním zahrad, úspěšnému zhodnocení financí v otevřených investičních podílových fondech a hráním šachů.

Politika dneška mě vyvádí z míry a jsem přípraven se přidat ke všem, kteří chtějí docílit návrat k čestnosti, národní hrdosti, přirozené morálce a zdravému rozumu, bez používání nejrůznějších modifikací klamání, které nás zatlačuje do společenského bahna a vytváří podmínky pro naše neštěstí.

Kontaktovat mě můžete na č.mobilu 605 783 045 a emailu delfin.fin@email.cz ;

www.projekt-zahrady.webnode.cz