Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co Čech, to = ???

Postoje mnohých, veřejně činných lidí a těch, kteří se společenskými vlivy zabývají, znehodnocují život lidí u nás a dostávají nás do stále horší situace. Stále více občanů pátrá po těch základních příčinách.

Při zamýšlení nad sebou a nad vztahy ve společnosti, vedou nás první myšlenky k popisu člověka. Nemáme-li dostatek svých podnětných informací, vycházejících z vlastních zkušeností, seženeme si knihu o psychologii.

     Pokud se nám podaří otevřít knihu, která je zároveň v současné době učebnici, věřím, že většina z vás zůstane rozhořčená a rozladěná tak, jak jsem byl já. Popisování psychologických vztahů a funkcí člověka je tak nesmyslné a urážející, že se v podstatě ani nedá číst. Dokonce i běžně nám známé situace, které denně prožíváme, jsou popisovány tak, jako bychom nebyli ani živé, oduševnělé bytosti, ale nějaké naprogramované mechanismy, jejichž funkci znají dokonale pouze psychologové. Při čtení a prohlížení některých učebnicových textů jsem si zároveň uvědomil, že tady autoři, tvoří vlastně základní zdroj Zla, které prožíváme.

     Téměř všichni totiž cítíme, že pravda je jiná, a že většina popisovaných věcí je pouze hypotetická, poplatná materialistickému světovému názoru. Jistě si vzpomeneme na řadu myslitelů – psychologů, kteří sami kritizují dnešní stav této vědy. Dokonce někteří lidé ji označují, z důvodu účelového popisu, jako pavědu, sloužící politikům. Nejhorší na tom je, že tento obor je základem pro řadu dalších povolání, jako jsou např. sociologové, politologové, pedagogové, právníci atd.

     Nejsem odpůrcem psychologie, naopak jsem přesvědčen o její nutnosti. Myslím však, že tento obor byl zneužit k získávání poznatků, jak cíleně manipulovat s lidmi a vytvořit z nich, zejména – poslušné, tupé stádo.

     Není však psycholog jako psycholog, a tak je celá řada psychologů, kteří přicházejí s novými poznatky a volají po změně stávajícího paradigma.

      Bohužel, u nás mají staré pohledy hluboké kořeny, ještě z dob minulého režimu.

     Nicméně, jestli o některém oboru můžeme zasvěceně hovořit úplně všichni, pak je to psychologie.

     Vždyť přece duši máme všichni! Nebo ne?

     Dnešní učebnice nám tuto skutečnost systematicky potírají, i přesto, že tento obor má duši obsaženou ve svém názvu.

     Vždy mě fascinuje drzost lidí, kteří vysvětlují druhému člověku jeho vnímání jako subjektivní, které je sice zajímavé, ale správně určit a pojmenovat prožitky se můžou, údajně jen při objektivním pozorování, ke kterým ONI mají všechny předpoklady. (Vzniká tím, nám všem známý „kolotoč“ nebo „začarovaný kruh“, který mnozí zneužívají  k docílení svých cílů!)

     Jakékoliv důkazy o nejrůznějších schopnostech člověka a příčinách naší existence, vč. poslání, takto jsou předem zpochybněné a to mnohdy jenom proto, že těmto tzv, „objektivním pozorovatelům“ nebyly tyto pozorované schopnosti dány.

     Stejně tak vycházejí nazmar společenské události, jevy, o kterých tito tzv. znalci se dozvídali jen zprostředkovaně a nemají potřebné vlastní zkušenosti a myšlení. (Na jakoukoliv odbornost potřebuje člověk nejen předpoklady, ale musí také uzrát! Chce to čas!) Zdůvodnění, proč tito lidé takto jednají i za cenu škodlivého působení, (nemusí to být jen mladí absolventi) je však složitější a může zároveň souviset např. se zakrytím slabin daného aktéra nebo celkové jeho nedokonalosti, včetně dnešního rozsáhlého poznávání psychopatů.

      Člověka, dle pohledu mnohých, tvoří v základě tělo, duše a myšlení. Jen současní psychologové nám stále vysvětlují, že naše duše je jen subjektivní pocit jedince, a že je to jen vlastnost našeho těla, stejně jako myšlenky, které jsou jeho produktem.

Na to, odpůrci takovýchto hypotéz, říkají: „Myslíte tím, že je to stejné, jako další tělesné produkty, které představuje moč, lidské extramenty apod.?“

Jakkoliv se nám to zdá vtipné, vtip to rozhodně není! Odkrývá se nám tady podstata našeho mnohého strádání, protože stavíme svoje další myšlenkové pochody a rozhodnutí na domněnkách a předpojatosti, která se navíc učí ve školách a nabývá tak na věrohodnosti.

      Psychologie, namísto, aby odhalovala naší podstatu, stala se u nás služkou politiky a naukou, jak manipulovat s lidmi a to zejména, při vytváření tupého stáda. Měli bychom si uvědomit, že jsme součásti harmonie Přírody, ve které se zatím učíme číst!

      Není na světě člověka, který by mohl říci, že je mu všechno jasné!

      Dojem, že lidstvo všechno již zná, a že je okolo nás mnoho tzv. „chytrých hlav“, nebo „mozků“, jak je nazývají média, je jen předstíraný. Zřetelně vidíme, že mnozí tito lidé vynikají především ve své domýšlivosti. Postrádají pokoru a také schopnost, zakrýt své kariérní cíle, díky čemuž máme možnost je prohlédnout a dát si na ně pozor!

      Naše společnost se tak stává pro některé chytráky, nástrojem jejich blahobytu, což velmi dobře pochopili politikové. Po zjištění skutečnosti, jak těžké je pomáhat ostatním, bohužel opustili tuto myšlenku a začali hluboce spolupracovat s psychology, zejména takovými, kteří stejně jako oni byli a jsou pouze - mistři slova. Kecání a blábolení se tak stává pro ně byznysem, který je pro ně ziskovým, tím více, čím delší časový interval našeho života nám vyplní, do doby, než je někdo prokoukne. (Jsou za to placení!)

      Za starého režimu to měli jistý, jako všichni komunisti! (A dnes?) Nikdo neměl tehdy odvahu zpochybnit jejich tvrzení. Trestání za opovážlivost se ujímali nejen psychologové, ale zejména jejich odborní kolegové psychiatři, ve svých zařízeních. Svoji roli sehrávali samozřejmě nejrůznější pokleslíci, jako jsou donášeči, autoři posudků a komplexních hodnocení, kteří ve své horlivosti a snaze vyniknout, upozorňovali (dle jejich názoru) např. na ideologicky zvracené jedince a možné nepřátele lidu.(Takové pojmy se běžně používaly)

      Ve společnosti se již od padesátých let formovaly přesvědčení, které teprve nyní začínají mnozí občané chápat do všech důsledků. Nejhorší je nárůst psychopatů, na což stále více a více veřejnost upozorňuje, včetně blogérů na iDNES.

      V roce 1989 přešli, tito penězí a mocí posedlí lidé, z ilegality k otevřeným nelidským postojům, neboť zákony jim to umožnily a oni, jak říkají, konečně se cítí svobodní.

      Stát se zbavil všeho, včetně odpovědnosti a potřebných regulací. Bez rozvahy, co nastane, umožnil všem, tudíž i darebákům, psychopatům, hlupákům, deviantům atd., uplatnit se i na těch nejvyšších kariérních stupních, dokonce v oborech, kde mohli konečně uspokojit své vysněné potřeby.

      Před vyzrálosti duše člověka, dostaly jednoznačně přednost jeho peníze a majetek, i ten nakradený. Stejně tak stát, přestal se zajímat o dopad svých rozhodnutí na občany, jak po stránce materiální, tak po stránce duševní. Odborníci ve všech oborech byli znevážení a bez problémů nahrazeni kýmkoliv. V některých oborech došlo až k takové diskriminaci, že tito lidé i po mnoha létech praxe, byli nuceni hledat jiné uplatnění mimo obor. Záměrně byly zlikvidovány některé odbornosti. Také ty, kde jsme měli světové jméno. Jakoby se toho obávala zahraniční konkurence.

      Hlupáci ve funkcích, namísto hledání řešení, jásali, že konečně máme u nás bezdomovce, žebráky a šlechtu, která si „zaslouženě“ může konečně všechno dovolit, aniž by se někomu musela zodpovídat. K lidu prohlašovali, že vše se napraví samo, zejména působením neviditelné ruky trhu. Lidé žasli a žasnou do dnešních dnů nad hloupostmi, nad kterými zůstává rozum stát, ale nikdo nemá odhodlání ke krokům, které by všude jinde na světě byly logickým vyústěním pozice, do které nás tito nemocní a nelidští jedinci zatáhli.

      Dnes stojíme tváří v tvář důsledkům bezohledné politiky nelidů, které mnozí nazývají psychopaty, protože nesou příznaky tohoto postižení. Mnozí, díky ním, mají se jako „prasata v žitě“ a mnozí ve většinovém počtu, zažívají často až nelidské strádání nebo si zvykli žít v chudobě s pocitem strachu, jen, aby nebylo hůř. Nemocná je i společnost, která prostřednictvím médií prezentuje řadu vzniklých, mylných přesvědčení občanů, k podpoře dnešního stavu – proti zdravému rozumu! (Absurdní je např. - arogance lidí při kritice a sankcích proti chovatelům domácích zvířat, které mnohdy právě tento režim zavedl do neřešitelných situací, a na druhé straně - bezohlednost, s jakou všichni přihlížejí při výrobě dlužníků, bezdomovců a nelidského prostředí zejména tvůrčím občanům. Vyznívá to jako výsměch lidem!)

      Charakter a osud společnosti je v rukou nás všech. Pokud u nás budou se mít dobře lidé se špatnými a nejhoršími vlastnostmi, které se naší předkové snažili vytlačit a potlačit, budou tyto vlastnosti charakterizovat i naši společnost. Namísto lichotivého hodnocení Čechů v minulosti, budeme trvale slyšet: „Co Čech, to zloděj!“ nebo „Co Čech, to lhář!“ a nebo „Co Čech, to psychopat!“ apod., a to vše k vůli tomu, že někteří občané podporovali a podporují nemocné lidí ve funkcích a vytváří jím zázemí - lehce ovládatelného, tupého stáda.

(Mnozí lidé se v názorovém postoji stali zcela závislými, zejména na TV a již nerozlišují, co je realita, a co je televizní zpracování a výmysl.)

      V pozadí všeho stojí psychologie dnešního pojetí, o kterou se opírají právníci, politologové, sociologové a další. Někteří z nich jdou studovat psychologii jen proto, aby se naučili ovládat ostatní a stejně jako např. Hitler nebo Stalin prosadili své chorobné cíle. (Věřím, že u nás bude přibývat těch psychologů, kteří nám všem pomohou správně odhalovat nepravdu a do popředí zájmů vnesou Člověka, který tak znovu získá své přední místo!)

Abychom se měli lépe,

- budeme muset nejdříve najít tu správnou cestu sami k sobě a případné postoje směřující k obhajobě špatných vlastností, včas přehodnotit nebo poznané Zlo v sobě potlačit!

- nemůžeme se nechat ovládat škodícími lidmi s nelidskými vlastnostmi! Ti, kteří přesto se rozhodnou Zlo podporovat, sami se prozrazují. Bezezbytku pro ně platí: „Vrána k vráně sedá, sobě rovnu hledá!“se všemi důsledky, které čekají hlavní aktéry.

Přeji sobě a všem spoluobčanům: Ať se nám náprava k lepšímu, co nejdříve podaří!

Autor: Milan Slatinský | pondělí 25.11.2013 16:28 | karma článku: 9,35 | přečteno: 502x
  • Další články autora

Milan Slatinský

Člověk je když ..., omyl není vyloučen

Naším nezaměnitelným cílem je nepochybnost při poznání pravdy. Nelze se k tomu vzdělávat, ale musí se poznávat vlastními zážitky a myšlením, což předpokládá, vyrovnat se s omyly, klamy a překonávat bariéry lží, které jsou v cestě.

25.9.2019 v 15:15 | Karma: 6,32 | Přečteno: 216x | Diskuse| Společnost

Milan Slatinský

Má u nás naději návrat vlády lidu?

Neuvěřitelné je u nás posilování nesoudných, méně dokonalých a mravně pokřivených lidí, kterým představitelé moci umožňují seberealizaci, zatímco lidé s ambicemi být prospěšní společnosti, jsou potlačování a existenčně stresování.

17.9.2019 v 13:21 | Karma: 13,14 | Přečteno: 778x | Diskuse| Politika

Milan Slatinský

Český chamtivec u moci si může dělat u nás, co se mu zlíbí.

Kde otrlí chamtivci vládnou, šíří se za nimi příšerný smrad. Zápach zkažených antisociálů, jejichž hlavou bývá často psychopat.

23.5.2018 v 15:33 | Karma: 18,84 | Přečteno: 835x | Diskuse| Společnost

Milan Slatinský

Kroky k poznávání pravdy (I. - tvorba podmínek pro vládu lidu)

Spravedlnost a pravda nikdy nebyla výsledkem činnosti českých právníků, ekonomů, parlamentu, vlády či herců, ale především filosofickou pravdu nacházel vždy velký počet lidí ve společnosti v masovém měřítku.

7.9.2017 v 16:31 | Karma: 8,73 | Přečteno: 188x | Diskuse| Společnost

Milan Slatinský

Návrh zahrady a projektová dokumentace dle výběru na dálku

Zimní období je vhodné pro plánování nejen staveb rodinných domů, ale také zahrad. Tímto článkem bych chtěl inspirovat všechny zájemce k těm správným krokům k vytvoření pohodové zahrady, jako součásti bydlení a svého charakteru.

15.1.2017 v 13:50 | Karma: 6,88 | Přečteno: 245x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Za výbuchy ve Vrběticích stojí Rusko. NCOZ kvůli nespolupráci kauzu odložila

29. dubna 2024  11:12,  aktualizováno  14:24

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) odložili případ výbuchů skladů...

Macron nabízí sdílení jaderných zbraní pro obranu EU, nechce být vazalem USA

29. dubna 2024  14:08

Důvěryhodná evropská obrana by měla jít nad rámec ochrany, kterou už poskytuje Severoatlantická...

MF DNES má nominaci na Novinářskou cenu. Zaujal rozhovor s trampem na koni

29. dubna 2024  14:07

Nadace OSF zveřejnila seznam nominovaných na Novinářskou cenu 2023. V soutěžní kategorii Regionální...

Náraz do stromu odmrštil auto přes silnici, řidička nadýchala více než promile

29. dubna 2024  14:03

Opilá řidička havarovala v sobotu nad ránem na Jindřichohradecku. Po několika nárazech do stromů...

  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 847x
Ne vlastní vinou, ocitl jsem se v důchodě. V životě jsem se naplno věnoval zahradní architektuře, ekonomice, finančnictví, šachům a hledání podstaty našeho myšlení a inteligence, vytvářející stupně lidskosti a chápání, zejména krásy a lidského cítění.

V současnosti se zabývám projektováním zahrad, úspěšnému zhodnocení financí v otevřených investičních podílových fondech a hráním šachů.

Politika dneška mě vyvádí z míry a jsem přípraven se přidat ke všem, kteří chtějí docílit návrat k čestnosti, národní hrdosti, přirozené morálce a zdravému rozumu, bez používání nejrůznějších modifikací klamání, které nás zatlačuje do společenského bahna a vytváří podmínky pro naše neštěstí.

Kontaktovat mě můžete na č.mobilu 605 783 045 a emailu delfin.fin@email.cz ;

www.projekt-zahrady.webnode.cz