Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Člověk je když ..., omyl není vyloučen

Naším nezaměnitelným cílem je nepochybnost při poznání pravdy. Nelze se k tomu vzdělávat, ale musí se poznávat vlastními zážitky a myšlením, což předpokládá, vyrovnat se s omyly, klamy a překonávat bariéry lží, které jsou v cestě.

Pokaždé, když se probudím do dnešního našeho českého světa uvědomím si, že všechno u nás je obráceno naruby.

Nástupem komunistického vládnutí v r. 1948 se vše stalo nepřirozeným

a plně potvrdilo, že do čeho zasáhl člověk, aby ovládl ze svého sobectví přírodu a zbytek lidské populace, nad níž se nadřadil - způsobil všem jen bolest a strádání.

Každé desetiletí vlády komunistů, včetně těch polistopadových, jenž nás matou v jiných politických kabátech, nám přineslo posun k viditelně horším a horším mezilidským vztahům.

Pokud ještě žilo dostatek starších spoluobčanů, kteří si svoje základní přesvědčení pro život tvořili v době naší první republiky a dřív, byly viditelné v naší společnosti morální zásady a myšlení těch občanů, jenž stáli pevně na své vyspělosti, která se u nás tvořila po dobu naší tisícileté historie.

Dnešní pamětníci si jistě uvědomují, že jakmile tito naší spoluobčané začali vymírat, začali v naší společnosti převládat více a více lidé, kteří nejdřív vnášeli do mysli našich občanů novoty, k nimž je komunisté po nástupu k moci intenzivně vzdělávali. Načež v postupujícím čase z nich vznikla střední generace, která již neměla problém podporovat v komunistických novotách své děti - nejmladší generaci, nastupující s komunisticky upravenými vědomostmi do produktivního období svého života. Ve společenské většině se usazovala lidská dokonalost, která neměla v sobě potřebnou osobní duševní vyspělost k tomu, aby o komunistických sugescích dokázala pochybovat.

Do mysli všeho lidu u nás se dostávala komunistická rozporuplná nepotvrzená přesvědčení, které komunisté umně ze všech ovládaných informačních zdrojů a školním vzděláváním, sugestivně podávali jako pravdu. Starší občané s přesvědčením doby vzniklé před komunisty, dostávali se ve stále zmenšujících se  počtech do menšiny, až nakonec zůstali v naší společnosti pouze lidé s naučenou realitou, podle komunistických představ, bez oponujících pamětníků. 

Srovnáním dnešní doby, například s padesátými a šedesátými léty 20. století, můžou si současní pamětníci uvědomit, že generace oponující komunistům, v zásadě nikdy nenechaly znehodnocovat naší historii a nikdo nemohl před nimi vyprávět nepravdy, které oni prožili a znali jinak. A tehdejší mladé a střední generace se toho ani neodvážily. Dokonce i komunisté ve svých dezinformacích zvažovali každé slovo, aby nevyvolali hněv pamětníků.

Avšak v postupujícím čase komunistického působení jsme si stále více začali uvědomovat, že nám někdo z mladších ročníků vykládá události tak, jak se je naučil a my, jako pamětníci stojíme rozčarování nad tím, že jsme asi zřejmě žili v jiné době. Projevuje se natvrdo nejen drzost a otrlost těchto mladých lidových vyprávěčů, ale také lhostejnost těch, kterých se to dotýká.   

Komunistické lží a dezinformace, spolu s cenzurou, položily základ novodobé mentalitě mladé a střední generace, jež pokládá za normální klamat jeden druhého a smysl svého života vidí v hedonismu a soutěžení vzájemně mezi sebou. Tudíž v boji všemi prostředky k získání "svého místa na slunci", což je typický příklad komunistické sugesce, ovlivňující celou oblast našeho myšlení a v podstatě pomýlení. Z dalších takových nesmyslných sugescí známe například - právo silnějšího - postavení vůdce smečky - každý člověk je nahraditelný - kolektiv je nadřazen individualitě člověka - atd. Dnes snad již není člověka, který by si neuvědomoval, že všechny tyto sugesce jsou součástí pečlivě naplánovaného ovlivňování a pravidelně vyhodnocovaných cílů, jenž tvoří obraz společnosti, který představitelé moci, jak v komunistické totalitě, tak i dnes chtějí dosáhnout.

Z rozboru některých případů klamání, které prováděli znalci pracující pro naše představitelé moci a také z uvědomovaného pozorování vnímavějších spoluobčanů, lze poznat, že významnou úlohu zde hrála vždy inteligence jejich tvůrců a realizátorů. Zkušeností ukázaly, že postupem doby se měnila úroveň klamání, které zejména po r. 1989 odhalilo ve způsobu autora, kdo je kdo a jakou má inteligenci s níž vykonával v komunistické totalitě významné komunistické funkce, Mnozí bývalí komunisté šli do rozsáhlých podvodů a rozkrádání přímo nebojácně k podstatě svých záměrů a nebrali si servítky. Přesto, že řada bývalých komunistů se tak ukázala veřejně jako nesoudní hlupáci, podceňování této kvality u podvodníků a šejdířů, kteří klamou ve velkém stylu se nevyplácí! 

U nás to však. mimo jiné, odhalilo občanskou zkaženost, kterou komunisté systematickým ovlivňováním v naší společnosti dosáhli. Psychologové zdůrazňují rozpor mezi občany vyspělých zemí s nimiž se srovnáváme, kteří spontánně reagují a dožadují se nápravy v daleko menších pochybeních svých politiků a představitelů moci. Jen u nás si všichni sjednoceně říkají, že to nemá cenu, že je všechno zbytečné a stejně se nic nezmění. Znalci tomu začali říkat naučená bezmocnost. V této mentální skleslosti se podle jejich zjištění projevuje také malost uvažování, která se vyznačuje přeházenými hodnotami, proti těm přirozeným, které měli před komunistickou totalitou naší předkové a dodnes je můžeme pozorovat ve vyspělých zemích dneška.

Naší spoluobčané dnešních dnů nejsou schopni se postavit za své práva, již z důvodu ztráty zaměstnání nebo jen společenské pozice a krácení příjmu, což občané v jiných zemích považují za malicherné. Historie nám dokonce ukazuje, jak naší dávní předkové hrdinně bojovali za svá práva a mnozí za ně položili i svůj život.

Největším Zlem dnešní doby je občanská představa, že činnost lidí musí někdo "chytrý" řídit a občané pokud chtějí spokojeně žít, musí ho poslouchat. 

Někteří si myslí, že to bude demokratičtější, když se na rozhodování bude podílet více politických zástupců, stran a institucí, ale zřetelně vidíme, že takové kolektivní rozhodování selhává a demokracie se stává karikaturou té pravé, která byla kdysi před více než dvěma tisíci léty v Athénách.

Jako nesmírná hloupost tu vyznívají stranické programy a s nimi spojené tahanice. Podporovatelé této absurdity, přestali brát v úvahu, že veškeré plánování všeho a realizace, musí bezpodmínečně vycházet z odborníků a minimálně vyhovovat kvalitou předem daným normám. Neznám ani jednu činnost a jsem pevně přesvědčen, že ani dnes neexistuje resort a politická či jiná instituce, která by nevycházela ze svých plánů.

V případě veřejných plánů, musí hlavní rozhodnutí učinit občané, kterých se to týká.

Většina veřejných věcí musí být také součástí dlouhodobých koncepcí a strategických plánů, pro něž se musí zase nadchnout občané, bydlící v dané lokalitě. Je na schopnostech odborníků státní správy a například občany zvoleném starostovi, aby všechny získal pro připravené projekty a strategie. Občané by přímo měli cítit i finančně, že z toho budou mít prospěch.   

Komunisté měli pětileté plány a nějaký chytráček, který potřeboval volnou ruku pro realizaci svých sobeckých představ, začal kritizovat plánování obecně a ti, co jej začali podporovat, jen ukázali jací jsou troubové. Všichni víme, že není generála, který by si postup vojska předem nenaplánoval a není šachisty, který by uskutečnil tah jen tak, že jej zrovna napadl. A i ten největší trouba v naší společnosti si nejdřív rozváží a naplánuje co bude dělat.     

Ať chceme nebo nechceme, pokud má naše země kvést, musí hlavní rozhodnutí vycházet z lidu!

Závěrem uvádím několik poznatků k nabytí osobní nezávislosti na lidech, kteří se z jakékoliv závislosti na sobě jen radují, protože se závislými lidmi, obcemi, městy a firmami si můžou dělat, co se jim zlíbí.

Několik pohledů do ekonomického uvažování občanů ukázalo, že masově podlehli v tomto tisíciletí nabízeným půjčkám, aniž by si uvědomovali, že se tak dostávají, jednak do závislostí na moci lidí, kteří je tím ovládají, a jednak zvyšují pravděpodobnost rizika své platební neschopnosti a pádu, který, mimo jiné, naší političtí představitelé v posledních třiceti letech několikrát záměrně způsobili zákony, které prosadili bezohledně k tomu, jak  dopadnou na občany, jejich voliče. 

A světe div se - ani při zjištění, že škodí lidem, což i veřejně mnozí přiznali, nikdy je nezrušili a nechávají je působit dál.

Druhým ekonomickým pohledem zjistíme, že jejich příjmová strana osobních nebo rodinných financí je tvořena pouze prostřednictvím svého zaměstnání, tudíž jediné možnosti pravidelného měsíčního příjmu.

A pokud se již nechají přesvědčit různými finančními agenty na jiné možností výdělku, vkládají své finance do prostředí velkého rizika ztráty nebo do prostředí dlouhodobě nelikvidního, čímž se dostávají do problémů a často ztráty svých úspor. (Mnozí rizika chápou jako vzrušení při svém naplnění hráčské vášně, což je samozřejmě hloupost.)

Také tady shledáváme důsledky dlouhodobého klamání a ovlivňování.

Paradoxem je, že většina lidí opakovaně propadá propagandě v mediích či stanoviskům kavárenských a hospodských chytráků, kteří si tím jen ověřují svoje postavení v tomto společenství. To, co je zásadně škodlivé je nezájem se sdružovat a vytvořit sdružení s cílem pravidelných měsíčních zisků. Téměř všichni Češi se nechávají zlákat na vysoké částky, které je prý v nějakém časovém horizontu čekají a dávají jim přednost před drobnými a pravidelnými příjmy.

Je to proto, že řada z nich sní o chvílích, kdy budou bezstarostně žít a užívat si jako boháči.

Nízké zisky jsou pro ně nezajímavé a také ne všichni si dokážou uvědomit, že k nabytí vyššího jmění potřebují si vytvořit algoritmus svých finančních toků a příjmů, byť i po malých částkách.

Rozumní obchodníci tak před zvyšování marží zboží, přemýšlí o způsobech zvyšování obrátky zásob a investoři nečekají na vysoký výnos svých investic a soustřeďují se na rychlost malých zisků pro stejně rychlé reinvestování.

V příjmech sází rozumní lidé na jistotu, která se zvyšuje diverzifikaci příjmových titulů. Proto, aby měl člověk v osobních financích jistotu měsíční příjmové částky, musí mít ideálně v příjmovém portfoliu patnáct příjmových titulů nezávislých na sobě tak, aby jejich minimální celková částka nejen dokázala pokrýt každý měsíc osobní či rodinný rozpočet, ale také vytvořila minimální rezervu v dlouhodobější rozvaze.    

      

  

Autor: Milan Slatinský | středa 25.9.2019 15:15 | karma článku: 6,32 | přečteno: 216x
  • Další články autora

Milan Slatinský

Má u nás naději návrat vlády lidu?

Neuvěřitelné je u nás posilování nesoudných, méně dokonalých a mravně pokřivených lidí, kterým představitelé moci umožňují seberealizaci, zatímco lidé s ambicemi být prospěšní společnosti, jsou potlačování a existenčně stresování.

17.9.2019 v 13:21 | Karma: 13,14 | Přečteno: 778x | Diskuse| Politika

Milan Slatinský

Český chamtivec u moci si může dělat u nás, co se mu zlíbí.

Kde otrlí chamtivci vládnou, šíří se za nimi příšerný smrad. Zápach zkažených antisociálů, jejichž hlavou bývá často psychopat.

23.5.2018 v 15:33 | Karma: 18,84 | Přečteno: 835x | Diskuse| Společnost

Milan Slatinský

Kroky k poznávání pravdy (I. - tvorba podmínek pro vládu lidu)

Spravedlnost a pravda nikdy nebyla výsledkem činnosti českých právníků, ekonomů, parlamentu, vlády či herců, ale především filosofickou pravdu nacházel vždy velký počet lidí ve společnosti v masovém měřítku.

7.9.2017 v 16:31 | Karma: 8,73 | Přečteno: 188x | Diskuse| Společnost

Milan Slatinský

Návrh zahrady a projektová dokumentace dle výběru na dálku

Zimní období je vhodné pro plánování nejen staveb rodinných domů, ale také zahrad. Tímto článkem bych chtěl inspirovat všechny zájemce k těm správným krokům k vytvoření pohodové zahrady, jako součásti bydlení a svého charakteru.

15.1.2017 v 13:50 | Karma: 6,88 | Přečteno: 245x | Diskuse| Společnost

Milan Slatinský

Představuje pro nás společnost jistotu?

Komu je dovoleno víc, než je zdrávo, chce víc než na co má právo. Je snadné přemoci toho, kdo se nebrání. A je těžké zbavit se chyb, které s námi vyrostly.

26.4.2015 v 15:36 | Karma: 5,63 | Přečteno: 231x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Za výbuch ve Vrběticích může Rusko, policie ale případ musela odložit

29. dubna 2024  11:12

Aktualizujeme Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) odložili případ výbuchů skladů...

Soud začal řešit podvod století za 2,4 miliardy. Okradených jsou tisíce

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  10:57

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vedení TOP 09 se shodlo na nástupci Langšádlové, uvedl Havel. Sám jím nebude

29. dubna 2024  10:48

Nejužší vedení vládní TOP 09 se jednoznačně shoduje na kandidátovi na post ministra pro vědu, řekl...

Policie zasáhla proti agresivnímu mladíkovi. Zaklekli ho a bili, píše svědkyně

29. dubna 2024  10:39

Na sociálních sítích se šíří video ze zákroku policistů, kteří o víkendu v Českém Krumlově...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 847x
Ne vlastní vinou, ocitl jsem se v důchodě. V životě jsem se naplno věnoval zahradní architektuře, ekonomice, finančnictví, šachům a hledání podstaty našeho myšlení a inteligence, vytvářející stupně lidskosti a chápání, zejména krásy a lidského cítění.

V současnosti se zabývám projektováním zahrad, úspěšnému zhodnocení financí v otevřených investičních podílových fondech a hráním šachů.

Politika dneška mě vyvádí z míry a jsem přípraven se přidat ke všem, kteří chtějí docílit návrat k čestnosti, národní hrdosti, přirozené morálce a zdravému rozumu, bez používání nejrůznějších modifikací klamání, které nás zatlačuje do společenského bahna a vytváří podmínky pro naše neštěstí.

Kontaktovat mě můžete na č.mobilu 605 783 045 a emailu delfin.fin@email.cz ;

www.projekt-zahrady.webnode.cz